قانون برای عادت دادن بچه ها به رفتار خوب

۱) رفتار درست بچه ها را تقویت کنید نه بدرفتاری شان را:  

درخواست های مودبانه بچه ها را تقویت کنید، نه نالیدن ها و فریاد زدن هایشان را یا سربه سر گذاشتن ها و کج خلقی ها و قهر کردن هایشان را. سعی کنید بحث و گفت وگوهای آرامی که در بین تان وجود دارد را چند برابر کنید، نه مجادله کردن و پافشاری و جنگیدن هایی که گاه و بی گاه بین تان به وجود می آید. 

 

۲) بیاموزید که قبل از صحبت فکر کنند:  

همیشه در حین حرف زدن با فرزندانتان از آنها بپرسید منظور تو دقیقا چیست؟ چقدر راجع به این حرف فکر کرده ای؟ از او بخواهید که همیشه حرف هایش را بسنجد بعد بزند؛ اگر به این روش عمل کرد برای ثابت قدم بودنش به او پاداش دهید.  

۳) از فرزندان تان توقع رفتار خوب داشته باشید: 

 

بچه ها باید بدانند که شما چه توقعی از آنها دارید و آنها چه توقعی می توانند از شما داشته باشند. وقتی بچه ها بتوانند پیش بینی کنند که عکس العمل شما در برابر رفتارشان چگونه خواهد بود، می توانند رفتارهای انتخابی خود را بهتر کنند. مطمئن باشید که می توانید به آنها اعتماد کنید .

 

۴) بچه ها به حرف های شما اعتماد دارند:


بچه هایتان را به شیوه ای تربیت کنید که در هر موقعیتی به مقتضای آن موقعیت رفتار کنند. به آنها بیاموزید که تلاش کردن اساسی ترین چیز است. آنها را در موقعیت های خوب تشویق کنید. وقتی شما فرزندتان را تشویق می کنید، آنها ایمان و اعتماد شما را به خودشان می بینند و در نتیجه به خودشان و توانایی هایشان ایمان می آورند.

 

۵) وقتی الگوی بدرفتاری را تشخیص دادید، شیوه رفتاریتان را تغییر بدهید:


به فرزندتان قوانین رفتاری حاکم بر خانواده تان را بگویید؛ دقت کنید که این قوانین باید مشخص ، ثابت و عقلانی باشد. از جدول های رفتاری و تعهدات استفاده کنید، موفقیت ها و رفتارهای خوبشان را پررنگ کنید ؛ از آنها حمایت کنید و تشویق هایتان را هم در این جدول بگنجانید.

 

۶) تنبیه معقول در نظر بگیرید:


در برابر بچه هایتان از تنبیه هایی استفاده کنید که به آنها بیاموزد که در برابر اعمال و رفتارشان مسئولند. بچه ها با تنبیه های معقول به خوب زندگی کردن ادامه می دهند. این تنبیه ها می توانند شامل محدود کردن و کوتاه کردن زمان های بیرون بودنشان باشد. فراموش نکنید وقتی از دستشان عصبانی هستید به هیچ عنوان تنبیه نکنید!

 

۷) از کودکی به آنها درس زندگی بدهید:


وقتی فرزندتان هنوز کوچک است، مسئولیت پذیری و تصمیم گیری را به آنها یاد بدهید: این دروس آنها را برای دنیای واقعی آماده خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که بچه ها به محدودیت ها، ساختار و قوانینی پایدار و یکنواخت احتیاج دارند.

 

۸) به آنها عشق بورزید:


علی رغم رفتارهای خوب یا بد فرزندانتان به آنها عشق بورزید و روی نکات مثبت اخلاقی و رفتاری شان تمرکز و توجه کنید.


۹) بگویید که کار خوب بدون پاداش نخواهد ماند:


برای اینکه نسبت به انجام کارهای درست احساس خوبی داشته باشند، به آنها بیاموزید که خودشان درپی به دست آوردن پاداش کار درست خود باشند.

 

۱۰) محیط و فضای خانوادگی سالم و دلپذیری را ایجاد کنید:


استعدادها و توانایی های شان را تایید کنید و ضعف های شان را بپذیرید و در رفع این ضعف ها به آنها کمک کنید. قبول کنید که هیچ کس بدون عیب نیست و به آنها فرصت جبران بدهید.

 

چگونه نقاشی کودکان را تفسیر کنیم؟

کودکان غمگین و گوشه‌گیر معمولا نقاشی‌هایشان را متمایل به سمت چپ کاغذ می‌کشند و بچه‌هایی که خط ‌خطی‌هایشان را در مرکز کاغذ قرار می‌دهند، معمولا بر احساسات‌شان توجه و تمرکز بیشتری دارند.

بچه‌ها معمولا در یک سالگی قلم به دست می‌گیرند و با آن به کاغذ ضربه می‌زنند، بدون آنکه بتوانند اثری روی کاغذ به جا بگذارند….

کم ‌کم در سنین ۱۸ تا ۲۰ ماهگی، موفق به کشیدن خطوط می‌شوند و میل ذاتی‌شان به اثر‌گذاری و لذت بردن از کارهای خودساخته، مهم‌ترین عامل در بروز شکل‌گیری این خطوط است.

به مرور زمان، آن خط‌ خطی‌های اولیه، معنا و مفهوم بیشتری پیدا می‌کند و در حدود ۳ سالگی، دیگر خط‌ نگاری کودک فقط برای لذت بردن از حرکت یا فشار مداد روی کاغذ نیست؛ بلکه او سعی می‌کند با ترسیم تصاویر، احساسات درونی‌اش را متناسب با تجربه‌های زندگی کوتاه ‌مدتش بروز دهد.

از ۵، ۶ سالگی به بعد نیز کودک قدرت و توجه بیشتری برای نظارت بر واقعیات بیرونی پیدا می‌کند و چون لغات بیشتری آموخته است، بهتر از قبل می‌تواند اختلاف اشیا را با هم ‌دیگر درک کند. بنابراین نقاشی در این دوران، ترسیمی است از چیز‌هایی که برایش مهم‌اند؛ حتی اگر در واقعیت قابل رویت نباشند.

با واکنش به موقع هنرمندان تبریز: پنجمین موزه کاریکاتور جهان تعطیل نمی شود!


با واکنش به موقع هنرمندان تبریز: پنجمین موزه کاریکاتور جهان تعطیل نمی شود!
حکایت نامهربانی با فرهنگ و اهالی آن حکایت امروز و دیروز نیست، این مردمان صبور و بی ادعا سالهاست که با این دست از نامهربانی ها آشنایی دارند و هر از چند گاهی قربانی نقصان های شناخت فرهنگی و یا اختلافات میان سازمانی تنی چند از مسئولان می شوند.

 

همین دیروز بود که شنیده شد، موزه کاریکاتور تبریز که اولین موزه کاریکاتور آسیا و پنجمین موزه کاریکاتور جهان است،نیز، از این قاعده مستثنی نبوده و در گیرودار این اختلافات در حال تعطیلی است.

انعکاس این خبر توسط رحیم بقال اصغری موسس موزه کاریکاتور تبریز در شبکه های اجتماعی بازتاب گسترده ای داشت تا جایی که، عکس العمل شهردار تبریز را هم برانگیخت و از تکذیب شفاهی ایشان معلوم شد که از ماجرا بی خبر هستند.

بقال اصغری در این باره گفت: طی دو روز گذشته شهرداری در مقابل موزه کاریکاتور تبریز، گلدان و بلوک های سیمانی گذاشته و بنا به دلالیل نامشخصی قصد تخلیه  این ساختمان را دارد.

وی با محکوم کردن این جریان غیرفرهنگی ادامه داد: بنده و جامعه هنری در راستای محکوم کردن این عمل غیر فرهنگی از هیچ برخورد و پی گیری قانونی کوتاهی نخواهیم کرد.

هم چنین او با اشاره به وضعیت و شرایط نابسامان کنونی موزه می گوید: این موزه از سال 85 توسط اداره ارشاد افتتاح شد. هر چند طی این مدت، بارها با بهانه تراشی های گوناگون سعی در تعطیلی زیر پوستی موزه شده اما خوشبختانه با توجه به عدم تخصیص بودجه و پرداخت نشدن حقوق کارمندان، این مجموعه طی یک سال گذشته هنوز با همکاری اعضا انجمن و هنرمندان به طور خودگردان نفس می کشد.

علیرضا فرسادی رئیس انجمن و مسئول موزه کاریکاتور تبریز نیز در ادامه سخنان بقال اصغری می گوید: اختلافات مسئولان به هر دلیل باید از طریق مراجع قانونی بر طرف شود نه این که برخی از ارگان ها با فرستادن مامور و بلوک کردن موزه برخورد غیر قانونی با موضوع داشته باشند.

وی با اشاره به گلدان هایی که طی ساعت های گذشته در مقابل درب موزه گذاشته شده اند، گفت: هرچند ظاهر قضیه کاملا آرام و طبیعی است اما همین عمل و همین طور برداشته شدن پل های روی جوی آب، خود حدیث مفصلی است که نیاز به توضیح اضافه ندارد.

دستاوردهای فرهنگی تنها قربانی تنگ نظری مسئولان

حبیب شیری آذر رئیس کمیسیون تحقیق و نظارت شورا نیز با اشاره به جایگاه موزه کاریکاتور در خاورمیانه و کشور می گوید: زندگی بشر با توجه به بهره گیری از هنر و دستاوردهای آن سمت و سو می یابد و وجود کاریکاتور به عنوان انتقاد سازنده در قالب طنز برای بهبود کیفی زندگی انسان ها، یک امر غیر قابل انکار است.

شیری آذر ادامه داد: حال تنها موزه کاریکاتور در آسیا که 14هزار اثر اصل را در خود حفظ کرده و جزو نایاب ترین موزه ها در سطح جهان است با وجود این غنای اثر هنری به جای معرفی به شهروندان برای آشنایی با این مجموعه، به دلیل برخی تنگ نظری ها در آستانه تعطیلی قرار می گیرد!

وی می افزاید: معتقدم هنر دستاوردی نیست که به وسیله صاحبان قدرت از بین رفته و یا افول یابد اما این سنگ اندازی ها توسط مسئولان مایع تعجب و تاسف بسیار است.

هر چند  اشاعه این خبر در پایگاه های اجتماعی، واکنش برخی از مسئولان را مبنی بر شایعه بودن این موضوع برانگیخت؛ اما ظواهر امر و سخنان مسئولان موزه حکایت از چیز دیگری دارد، متاسفانه پلمپ خانه ی هنر تبریز و موزه ی کاریکاتور واقعیت داشت! به طوری که مهندس نوین، شهردار تبریز خوشبختانه پس از اطلاع از موضوع، دستور فک پلمپ این ساختمان فرهنگی را صادر کرد و ما منتظر ادامه ی فعالیت خانه ی هنر و موزه ی کاریکاتور تبریز هستیم و مهم نیست این امر زیر نظر اداره کل ارشاد باشد یا سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز

منبع:http://www.asreazadi.com/fa/news/7392.aspx